Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Финансов апокалипсис? Борисов прогнозира 25 млрд. нови заеми за две години

Политика

Финансов апокалипсис? Борисов прогнозира 25 млрд. нови заеми за две години

Лидерът на ГЕРБ на изоставения Северен обход на Бургас: Очаквах да ни покажат как се строи

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов провери строителството на Северния обход на Бургас – един от ключовите проекти на правителството на ГЕРБ, който трябваше да изведе движението на автомобили извън града.

„Туристическият сезон свърши. Това така както го оставихме, си стои. Можеха да боядисат, да сложат мантинелите и да го пуснат. За да не ги упрекваме непрекъснато – истински очаквах да ни покажат как се строи, дойдоха с обещанието за магистрала на година, тунели, съоръжения. А спряха „Хемус“, спряха пътища обходи“, заяви той пред медиите.

Съоръжението трябваше да е готово и да улесни транзитния трафик. Според предварителните оценки, това щеше да е една от най-натоварените отсечки в цялата страна.

„Причината е безхаберието и че харчат парите. Не искам да търся вече причините, те се провалиха във всичко. Те да кажат защо“, каза Борисов.

Той заяви, че кампанията на ГЕРБ ще е да показва направеното.

Борисов предупреди, че бюджетът няма да издържи и ще се наложи да се теглят нови заеми при големи лихви. А кампанията на другите партии е само обещаване на нови харчове. „Някои анализатори вече говорят за увеличаване на данъци. ГЕРБ е против това, но трябва намаляване на разходи“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той припомни твърденията на Асен Василев, че преди 20 дни оставил бюджета на излишък, но иначе всеки месец теглел нови заеми.

„Кой тегли заеми, за да обяснява, че е на излишък? Новият заем догодина ще е на много високи лихви – догодина ще е 10 млрд, а следващата – 2024 г. ще е около 15 млрд. Задава се финансов апокалипсис и пазарите ще ни ударят шамар, защото вече ни нямат доверие, ще се задейства процедура за свръхдефицит“, прогнозира Борисов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати