Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Финансовата пирамида Nexo и депутатските приятелства с директорите на фирмата влязоха и в парламента

Политика

Финансовата пирамида Nexo и депутатските приятелства с директорите на фирмата влязоха и в парламента

Финансовата пирамида Nexo и депутатските приятелства с директорите на фирмата влязоха и в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Приятелствата със създателите на финансовата пирамида, която беше разбита при спецакция днес, влезе и в парламента. Това стана по време на дебата за намаляване на горивата с 1 лев.

„Ако не ме лъже паметта малко над 300 хиляди лева беше хуманитарната помощ, която правителството на Кирил Петков откъсна от сърцето си, за да даде на Украйна, докато беше хванато в онази мъртва хватка, в която го държаха коалиционните му партньори докато разкарваха външния министър на Украйна Кулеба из кулоарите на Народното събрание“, заяви депутатът от ГЕРБ Георг Геор Георгиев в отговор на колегата си от ДПС Анастасов.

Спецакция в София: Българи с международна финансова пирамида, заблуждавали за инвестиции в биткойни

По-рано депутатите от ГЕРБ припомниха, че по време на правителството на Кирил Петков са помогнали чрез държавни средства „Лукойл“ да прибере рекордна печалба.

„Попитахте къде са отишли онези 1,6 милиарда лева. Ами в криптобанката Nexo, най-вероятно, която пере руски пари и която днес стана обект на разследване от специализираните служби и прокуратурата. На народното представителство ще оставя да провери кой е съосновател и управляващ партньор на тази групировка Nexo, и с кой той е бивш съпартиец, другар, съратник и съмишленик. Кой е този, който се оказа, че в бизнеса му има намесени партньори от руската федерация, така че най-вероятно тези 3 милиарда са отишли в офшорните сметки, в Nexo, в литаско, в Met, и всички компани директно свързани с Руската федерация, клонове на Газпром, на които ПП и Кисинджъра бяха дали българската енергетика“, заяви Георг Георгиев.

Бивш депутат и близък до Настимир Ананиев част от разследваната Nexo

По-рано от трибуната той припомни, че по времето на Кирил Петков инфлацията у нас е била най-високата в еврозоната, хората се редяха на опашки за олио, а един друг „титан на мисълта направи настикоментара, че купували защото искали да се презапасяват, а това било поредния сценарии на ГЕРБ“.

Прокуратурата: Над 94 млрд. долара са преминали през Nexo, клиент било лице финансирало терористични актове

„Но какво стана с всички цени на стоките от първа необходимост. Докато гледат вашите самодоволни, лъжливи физиономии тук от парламента, как те живеели добре последните 8 месеца, обаче понеже вие сте умни и красиви и те не ви разбират. За да стигнем до онзи момент, когато от вчера Кирил Петков по-известен като Кисинджъра и Асен Василев, се събраха за да обяснят на хората, как се повишили цените на горивата – дошли лошите МГЕРБ и всички онези компании, за да ощетят добрата ПП злепоставяйки с високи цени. Няма значение Литаско, това че сме пеработвали евтин петрол, продавайки го скъпо на българските граждани, няма дори значение, че сме използвали посредници на газа“, допълни депутатът от ГЕРБ.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети