Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев предлага 1,3 млрд. лева за разплащане със строителните фирми до края на годината

Политика

Василев предлага 1,3 млрд. лева за разплащане със строителните фирми до края на годината

Василев предлага 1,3 млрд. лева за разплащане със строителните фирми до края на годината - Tribune.bg
Снимка:

Финансовият министър Асен Василев предложи на Бюджетна комисия с актуализацията в Закона за държавния бюджет да се платят един милиард и 300 млн. лв. на строителните фирми за извършени дейности и за дейности, които ще бъдат приключени до края на годината. Първоначално той поиска парите да бъдат изплатени в рамките на пет години на равни вноски от 2022 г., като това да бъде записано в актуализацията на бюджета. Василев коментира, че част от договорите са сключени неправилно и се налага сключване на анекси.

„По този начин ще позволим на АПИ да продължи строителните дейности без да зануляваме бюджета и без да „избушваме“ целият бюджет като тези сто милиона, които ние сме предвидили за МРРБ, ще бъдат напълно достатъчни, за да се направи зимното почистване“, увери министър Василев.

От строителния бранш обаче възразиха, че за две години всички засегнати фирми ще фалират. След уточнение, че не става дума за строителство на магистрали, а само за поддържане на пътната мрежа у нас депутатите от бюджетна комисия приеха средствата да се разплатят на два пъти, след което предложението на финансовото министерство бе припознато от комисията и бе включено в окончателните текстове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати