Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гаджев: Бъдещият посланик в САЩ назначи кадър на Орешарски в борда на ТЕРЕМ

Политика

Гаджев: Бъдещият посланик в САЩ назначи кадър на Орешарски в борда на ТЕРЕМ

Гаджев: Бъдещият посланик в САЩ назначи кадър на Орешарски в борда на ТЕРЕМ - Tribune.bg
Снимка:

На 26.11.21г. Министерство на отбраната е вписало ново ръководство на ТЕРЕМ ЕАД в търговския регистър. За това съобщи в социалните мрежи депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той припомня, че министърът, поставил подписа си под заповедта, се кани да замине като посланик във Вашингтон.

„Когато заминаваш посланик в САЩ, но гледаш да уредиш кадри от времето на Орешарски, или може би и нещо друго? Новото лице е Антон Лазаров – заместник-министър на Тодор Тагарев в служебното правителство Райков (Тагарев представляваше ПП в преговорите в мола). Преди това директор на обществените поръчки в МО. А в последствие съветник на Цветлин Йовчев в МВР по времето на Орешарски. От 2014г. е в частния бизнес като: Съдружник и съуправител на Ел Ем Виталити (ЕИК 203172523), с Васил Маринов – заместник-министър на МВР и един от най-близките хора на Цветлин Йовчев и Съдружник в Ел Ем Ви Партнърс (ЕИК 203177292) с Любомир Весов – бивш изпълнителен директор на КТБ“, описва биографията на назначения Гаджев.

„За тази смяна няма да намерите информация от МО, но там както и в МВР „Промяната продължава“ с кадри на Цветлин Йовчев и Орешарски. Антон Лазаров продължава и в момента да е съдружник в тези две фирми. Явно не му пречи да го съчетава с управлението на ТЕРЕМ ЕАД. И един въпрос: Защо на 24.11.2021 Панайотов сключва ин хаус договор с ТЕРЕМ за борсово посредничество за закупуване на горива за 23 млн. лв., при положение, че „Снабдяване и търговия – МО“ е лицензираният борсов посредник на министерството? ТЕРЕМ-ЕАД няма лиценз за борсов посредник и досега не се занимава с подобни дейности. Дори за собствените си нужди търси други фирми – доставчици! Може би заради горното назначение? Може би заради борсовата комисионна, която да осигури коледните бонуси на новия съвет на директорите? Може би заради трета, корупционна причина? А може би и заради съвкупността от трите?“, пита депутатът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати