Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори

Политика

Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори

Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори - Tribune.bg
Снимка:

Следващата седмица екипът на вицепремиера Атанас Пеканов ще започне активни разговори в Брюксел по предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. Това каза служебният премиер Гълъб Донев след кръглата маса на тема “Енергетика”. 

Той отрече служебният кабинет да бави тяхното начало, като се обоснова с това, че процедурата ще се изпълни за пръв път в ЕС. “Нито една друга държава не е заявила предоговаряне на Плана”, каза Донев. Той обясни, че вече се водят разговори с ЕК по процедурата, по която ще стане предоговарянето.

Донев коментира и решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на БСП. Той заяви, че това е “максимално възможният в сегашната ситуация”. Донев допусна, че на фона на разразилия се скандал с криптобанката Nexo, президентът е направил “своите анализи и задълбочени проучвания”. 

Донев отрече да е водил разговори с Радев за втори мандат като служебен премиер. Той заяви, че служебното правителство не се страхува нито от важните решения, нито от ежедневните проблеми на българските граждани.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети