Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори

Политика

Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори

Гълъб Донев: Не бавим предоговарянето на ПВУ, започват разговори - Tribune.bg
Снимка:

Следващата седмица екипът на вицепремиера Атанас Пеканов ще започне активни разговори в Брюксел по предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост. Това каза служебният премиер Гълъб Донев след кръглата маса на тема “Енергетика”. 

Той отрече служебният кабинет да бави тяхното начало, като се обоснова с това, че процедурата ще се изпълни за пръв път в ЕС. “Нито една друга държава не е заявила предоговаряне на Плана”, каза Донев. Той обясни, че вече се водят разговори с ЕК по процедурата, по която ще стане предоговарянето.

Донев коментира и решението на президента Румен Радев да връчи третия мандат на БСП. Той заяви, че това е “максимално възможният в сегашната ситуация”. Донев допусна, че на фона на разразилия се скандал с криптобанката Nexo, президентът е направил “своите анализи и задълбочени проучвания”. 

Донев отрече да е водил разговори с Радев за втори мандат като служебен премиер. Той заяви, че служебното правителство не се страхува нито от важните решения, нито от ежедневните проблеми на българските граждани.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ПВУ, Гълъб Донев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети