Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Параванът в избирателните секции е мобилната версия на тъмната стаичка

Политика

Гълъб Донев: Параванът в избирателните секции е мобилната версия на тъмната стаичка

Гълъб Донев: Параванът в избирателните секции е мобилната версия на тъмната стаичка - Tribune.bg
Снимка:

Извън Изборният кодекс, параванът е преграда и обикновено служи да скрие действията, които правиш. Параванът замени тъмната стаичка според Изборния кодекс. Това заяви премиерът Гълъб Донев в началото на заседанието на Министерския съвет (МС).

Предназначението му е същото. Добре известно е, че т.нар. тъмна стаичка никога не е предизвиквала смут и колебания. Тя никога не е обърквала ЦИК и СИК при естественото тълкуване. Параванът е мобилната версия на тъмната стаичка и нещата с него стоят по същия начин, изтъкна още той.

Обяснението на Донев идва в отговор на това, че във вторник говорителят на ЦИК Росица Матева обяви, че в Комисията пристигат писма с въпроси за размерите и вида на параваните. От ЦИК изпращат тези запитвания към МС, а отговорът на администрацията там е, че не е необходимо решението за параваните да е централизирано.

Така общините все още нямат яснота какви паравани трябва да се осигурят в секциите за гласуване, а отговорът на Донев бе, че Министерският съвет няма задължение да определя техническите параметри на параваните.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати