Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Подготвили сме бюджет, трябва здрав разум, за да не изпаднем в дългова спирала

Политика

Гълъб Донев: Подготвили сме бюджет, трябва здрав разум, за да не изпаднем в дългова спирала

Гълъб Донев: Подготвили сме бюджет, трябва здрав разум, за да не изпаднем в дългова спирала - Tribune.bg
Снимка:

„Служебното правителство е подготвило проект на бюджет, който депутатите в новото 48 Народно събрание да разгледат“, заяви служебният премиер Гълъб Донев.

Като най-важен въпрос той определи съставянето на мнозинство, избиране на правителство, което да управлява държавата на фона на кризите и тежките месеци, които ни очакват. 

„Аз съм реалист. Надявам се, че българските народни представители ще изберат свой председател, ще излъчат мнозинство, което да състави редовно правителство, което да поеме управлението на страната през тежките месеци, които предстоят.

Той се надява различията да бъдат преодолени с диалог и да се намерят линиите, по които могат да седнат и да преговарят; да направят добра програма с цели и конкретни резултати, които да постигнат в интерес на българските граждани и на българския бизнес.

„Не трябва да се прави компромис с националните приоритети, с националния суверенитет, и с интересите на българските граждани, допълни премиерът“, заяви още Донев.

Той отчете, че служебното правителство е свършило огромна работа и е подготвило всички законопроекти по отошение на Плана за възстановяване и устойчивост, има готов проект за бюджет. Въпреки заявките относно финансите на страната от различни политически сили, Донев призова за реализъм и здрав разум за това да не допускат България да изпадне в спирала на инфлация, в дългова спирала, - така че българските граждани да са спокойни и уверени от новото управление на държавата.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети