Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Политическите изказвания за убийството на границата смущават с безпаметност

Политика

Гълъб Донев: Политическите изказвания за убийството на границата смущават с безпаметност

Гълъб Донев: Политическите изказвания за убийството на границата смущават с безпаметност - Tribune.bg
БГНЕС

Служебният премиер Гълъб Донев коментира убийството на граничния полицай Петър Бъчваров в началото на правителственото заседание. Той  отхвърли обвиненията към служебния кабинет за случилото се и нарече изказванията по темата „политически”.

„Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи и коментари, както и обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за решаване на наследените кризи вече почти 100 дни. Обикновено 100 дни е времето, в което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебният кабинет нямаше това време, даже и 100 секунди”, каза Донев.   

Според него посочването на вина отклонява вниманието от важните въпроси.

„Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата смущават с безпаметност. Да носиш и да сочиш с пръст служебното правителство като отговорно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента със съставяне на редовно правителство и приемане на закони е проява на неуважение. Когато говорим за сигурността на границата говорим за националната сигурност и суверенитет, всяка неточна дума срещу нашата граница е изстрел срещу авторитета на България”.

Служебният кабинет почете с минута мълчание смъртта на граничния полицай.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети