Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев при приемането на властта: Наш приоритет ще са цената на газа и блокираните ремонти

Политика

Гълъб Донев при приемането на властта: Наш приоритет ще са цената на газа и блокираните ремонти

Гълъб Донев при приемането на властта: Наш приоритет ще са цената на газа и блокираните ремонти - Tribune.bg

В Министерски съвет се състоя церемония по предаването на властта от кабинета „Петков" на служебния кабините на Румен Радев.

Кирил Петков се обърна към Гълъб Донев с думите: „Г-н премиер, предавам ви управлението на страната. Преди всичко искам да отбележа, че няма условия за апокалипсис, както и клопки и подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от честни избори”.

По думите на Петков българските граждани могат да имат спокойствие и предвидимост през следващите месеци.  Бившият министър председател  отново преповтори акцентите от обръщението си пред медиите в което изтъква, че благодарение на правителството хората не усещали покачващата се цена на тока,  както и, че те  били напрали диверсификация.

Петков изрази надежда, че правителството ще продължи битката с корупцията.

От своя страна настоящият министър-председател Гълъб Донев бе категоричен, че кабинетът му ще  спазва Конституцията  и законите и ще се води  от интересите на народа.

„Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис националния интерес. Не губете връзката си с хората, когото търсите решение мислете за всеки човек, който ще разчита на съдействие от държавата, защо тя сме самите ние. Очаквам от всеки един от вас да работа на 100  процента за всеки един гражданин”, обърна се той към министрите.

Гълъб Донев подчерта, че правителството трябва да се заеме с подготовката на честни и прозрачни избори. Като основни приоритет в работата на правителството той очерта цената на природния газ, блокираните ремонти и протеста на транспортните фирми.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети