Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Причината за смъртта на полицаите от Бургас е в нарушените граници

Политика

Гълъб Донев: Причината за смъртта на полицаите от Бургас е в нарушените граници

Гълъб Донев: Причината за смъртта на полицаите от Бургас е в нарушените граници - Tribune.bg
Снимка:

Служебният кабинет почете с минута мълчание паметта на двамата загинали полицаи

Служебното правителство почете с минута мълчание смъртта на двамата полицаи - Йордан Илиев (31 г.) и Атанас Градев (43 г.). Премиерът обеща, че засиленият мигрантски натиск ще срещне категоричния отговор на държавата. Той увери, че армията и полицията ще пазят заедно българо-турската граница и че са отделени 1.5 млн лева за ремонт на срязаните участъци от оградата по границата.

„Въпреки подозренията за съучастие на представители на МВР в мрежата за трафик на хора съм убеден в мотивацията да пазят границата. Да няма изненадани, когато едно 15-годишно момче с хуманиратен статут шофира автобус с 47 нелегални мигранти”, заяви Гълъб Донев. Той добави, че и министертвото на земеделието ще се включи с подкрепа в опазване на границите. Той допусна, че е възможно да се поиска и помощ от ФРОНТЕКС.

„Публична тайна е, че трафъкът се осъщестявява през договорени пътни трасета. Щом местните хора могат да посочат каналите към Сърбия и Румъния през България и службите трябва да са информирани. МВР да извършва строг контрол на пътищата, за които се знае, че се извършва нелегален трафик на мигранти. Голямата ни цел е присъединяване към Шенген, решителните действия на правителството ще покаже, че сме способни да защитим границата си, която е граница и на ЕС”, обясни премиерът Донев.

„Причината за смъртта на двамата полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев е в нарушените граници. За да се стигне до сблъсъка с автобуса, са прекрачени много граници – от браздата на Малко Търново до границите на закона. Решението на полицаите да препречат пътя на автобуса, макар да е фатално за тях, вероятно е било продиктувано от убеждението им, че нарушителите на закона трябва да бъдат спрени. Тези мъже на дълга възстановиха компрометираната граница с цената на живота си”, заключи служебният министър-председател.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети