Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев проведе среща със социалните партньори

Политика

Гълъб Донев проведе среща със социалните партньори

Гълъб Донев проведе среща със социалните партньори - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с ръководствата на национално представителните синдикални и работодателски организации, съобщиха от Министерския съвет. В разговора със социалните партньори участваха също заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.

Бюджетът за 2023 година беше основната тема, дискутирана в хода на срещата в Министерския съвет. Синдикатите и работодателите бяха запознати с различните варианти, които Министерството на финансите е разработило по отношение на държавните ресурси през 2023 година и съответните възможни разчети относно приходната и разходната част на бюджета. Социалните партньори от своя страна изразиха позициите си по темата. Управлението на дълга, овладяването на инфлацията и начините за ограничаване на сивия сектор също бяха обсъдени в рамките на разговора. Акцент беше поставен и върху значението на средствата по линия на европейските програми и Плана за възстановяване и устойчивост.

В хода на срещата бяха изразени опасения от популистки решения, свързани с бюджета за догодина, които има риск да произтекат в следствие на несигурната политическа ситуация в страната. Министър-председателят Гълъб Донев посочи, че е необходимо да се подходи с разум към съставянето на бюджета и политиците да се отнесат с голяма отговорност към обещанията си и решенията какво да се прави с парите на държавата и на българските граждани. 


Етикети Гълъб Донев
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати