Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Сборното записване на машинния и хартиен вот няма да манипулира резултатите

Политика

Гълъб Донев: Сборното записване на машинния и хартиен вот няма да манипулира резултатите

Гълъб Донев: Сборното записване на машинния и хартиен вот няма да манипулира резултатите - Tribune.bg
Снимка:

Няма възможност за манипулиране на вота - на хартиения и машинния, и на резултатите при сборното записване на двата вота, категоричен бе служебният премиер Гълъб Донев.

Според него би било добре да се записват отделно, за да се види какъв е делът на хората, които са предпочели да гласуват машинно. Донев обаче не вижда проблем в решението на ЦИК в тази област.

Оставката на говорителя на Комисията няма да повлияе на честността на вота и на резултата.

МВР полага усилия затова купеният вот, корпоративният вот и всички практики, които са свързани с нечестност в провеждане на изборите, да бъдат превантивно преустановени.

На въпрос как ще се осъществява видеонаблюдението при броенето, Донев каза, че ще бъде проведена прозрачна процедура, така че всички технически средства, които гарантират видеозаснемането да бъдат утвърдени и определени от съответната комисия.

За контрола на нелегалните мигранти заяви, че винаги може да се намери слабост не само в дейността по охрана на границата.

 „Важното е, че трафикантството, каналджийството и закононарушенията, свързани с трафика на мигранти, МВР и съответните правораздавателни и правоохранителни органи полагат усилия и виждате, че резултатите не закъсняват. Това, че се разкриват, говори за това, че те работят и полагат усилия, за да бъдат всички тези действия прекратени. Разбира се, работи се и превантивно”, каза Гълъб Донев.

Наказанията за трафикантите могат да се променят само с промяна в законодателството, каза още той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети