Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев се шегува, че правил бюджет „перо по перо“: Партиите искат това, което ни забраняваха

Политика

Гълъб Донев се шегува, че правил бюджет „перо по перо“: Партиите искат това, което ни забраняваха

Гълъб Донев се шегува, че правил бюджет перо по перо: Партиите искат това, което ни забраняваха - Tribune.bg
Снимка:

„Както започнахме работата си с шегата, че Гълъб Донев ще прави бюджет перо по перо, сега се налага да внесем яснота за позицията на кабинета за Бюджет 2022“, пошегува се служебният премиер Гълъб Донев в началото на извънредното правителствено заседание за бюджета.

Той разкритикува политиците за спекулации и противоположни становища и очаквания към кабинета.

„За Бюджет 2023 се говори и с метафори, невинаги успешни“, подчерта служебният премиер.

Има разработени няколко сценария за държавните финанси за догодина, но в крайна сметка служебния кабинет се спря на удължителен закон за бюджет 2022 и без внасяне на бюджет 2023.

„Време е за вразумяване, когато става дума за бюджета на държавата. Правителството не разполага с парламентарна подкрепа, за да предлага свои идеи и политики в интерес на гражданите. Любопитно е, че някои партийни лидери днес искат ултимативно от нас това, което ни забраняваха преди 3 месеца. Имаме опасения, потвърдени от опита ни, че в солидно и силно фрагментиран парламент, приемането на бюджета може да се превърне в предизборно наддаване“, каза Донев.

„Цената на подобна безотговорност ще е непосилна за нас като общество, почерта Донев. Голямата ми надежда е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура“, отбеляза още той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети