Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“

Политика

Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на „Лукойл“

Гълъб Донев се срещна с представители на ръководството на Лукойл - Tribune.bg
Снимка:

Служебният премиер Гълъб Донев проведе среща с представители на ръководството на „Лукойл“. В разговора в Министерския съвет участваха също вицепремиерът и министър на  транспорта и съобщенията Христо Алексиев и министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

По време на разговорите са дадени гаранции от страна на „Лукойл“ за обезпечаване на вътрешното потребление на горива в България. От компанията са поели ангажимент да продължат плащането на авансовия данък върху свръхпечалбата, чрез който се реализират социални разходи у нас. 

Обсъден е и процесът по технологична подготовка на рафинерията за диверсификация на доставките на суров петрол, като от страна на „Лукойл“ е заявено намерение още през месец март да стартира работата с неруски петрол.

Гълъб Донев е акцентирал върху значението на изграждането на петролопровода Александруполис – Бургас, което за България ще бъде допълнителна гаранция за сигурност и възможност страната ни да осигури алтернативни източници на петрол, с които рафинерията да работи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети