Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев в телефонен разговор с Ковачески: Осъждаме побоя срещу Пендиков

Политика

Гълъб Донев в телефонен разговор с Ковачески: Осъждаме побоя срещу Пендиков

Гълъб Донев в телефонен разговор с Ковачески: Осъждаме побоя срещу Пендиков - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдиха тежкото криминално деяние, извършено срещу гражданина на Република Северна Македония с българско самосъзнание и секретар на организацията „Цар Борис III“ в гр. Охрид Християн Пендиков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Андрей Новаков: Сигурен съм, че темата с побоя над Християн Пендиков в Охрид ще занимае и ЕП

Българският премиер категорично осъди побоя срещу Пендиков, при който са му нанесени сериозни телесни повреди. В разговора Гълъб Донев определи нападението като напълно неприемливо, опасно криминално деяние, извършено срещу гражданин на Република Северна Македония с българско самосъзнание и поиска от страна на местните власти незабавно да бъдат предприети всички необходими мерки за защита на българите в страната срещу подобни престъпления от омраза.

Румен Радев: Осъждам системните нарушения на правата на българите в РМС

Донев поиска съдействие при организацията по транспортирането на Християн Пендиков за лечение в България. Премиерът Димитър Ковачевски изрази готовност за подкрепа при транспортирането със самолет на Християн, както и за пълно разследване на случая и подвеждане под отговорност на извършителите.

Пребитият секретар в Охрид е със спукани ребра и челюст


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети