Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента на АМ „Тракия”

Политика

Гълъб Донев: Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента на АМ „Тракия”

Гълъб Донев: Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента на АМ Тракия - Tribune.bg
Снимка:

Служебният премиер Гълъб Донев започна днешното заседание на Министерския съвет с благодарности към всички, „които в неделя вечер добавиха в своя личен дневен ред, преодоляване на трагедията, която можеше да предизивка катастрофиралия автобус на АМ „Тракия”.

„Когато се обърне колата пътища много” – заяви Донев като цитира добре познатата българска поговорка.

„При инцидента с преобърналия се автобус видяхме, че пътят е един и заедно можем да се справим. Катастрофата събра различни хора по професия, местоживеене, по възраст, дори и по възгледи. Впечатлен съм от светкавичната реакция на всички, които не подминаха инцидента, мислейки си „Това не е моя работа”. Представителите на институциите показаха рядко срещан синхрон”, добави служебния премиер. Донев изброи поименно лекарите, които са били на 219-ия километър на магистралата и са проявили човечност.

Той благодари и на институциите, местните власти в Стара Загора, на спешна помощ, пътна полиция, които са се отзовали на инцидента.

„Войната на пътя е безумие, с което можем да се справим заедно. ОТ МВР очкавам строг контрол. Да обърнем внимание на живота, ако го направим - ще следваме закона вътре в нас”, каза още министър-председателя. 

Първа точка в заседанието на МС ще бъде преодоляване на бедственото положение в община Своге. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети