Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев за македонския клуб: Ще следим да не проповядва идеи, които противоречат на закона

Политика

Гълъб Донев за македонския клуб: Ще следим да не проповядва идеи, които противоречат на закона

Гълъб Донев за македонския клуб: Ще следим да не проповядва идеи, които противоречат на закона - Tribune.bg
Снимка:

Ковачевски ще иска официално македонски културен център в Благоевград

Откриващият се утре македонския клуб в Благоевград по думите на Гълъб Донев е от организация, която е неконституционна и не е регистрирана по законите в България.

„Финансирането на този клуб, така както и премиерът Ковачевски каза, е от организация в Канада, която има доста съмнителни антиевропейски, антиамерикански, антисемитски послания и работи в тази насока. Ние трябва да гарантираме и сигурността на участниците в това събитие, както на гостите от РСМ, така и на българските участници, които ще присъстват на това събитие. Ще следим този клуб да не проповядва и да не застъпва идеи, които противоречат на законите в България”, подчерта премиерът Гълъб Донев, цитиран в БНТ.

По думите на премиера на РСМ Димитър Ковачевски, откриващият се македонски клуб е финансиран от частни лица. Той каза, че тези, които са заинтересовани, могат да отидат на откриването на този клуб. По отношение на това как е регистриран и изграден този клуб, според Ковачевски това остава за оценка на институциите в България.

„Между две държави трябва да се създават и организации, и събития, които да доближават гражданите, държавите и учрежденията и в никакъв случай да не се изгражда риторика. Ще изпратим иск до правителството на България с цел откриване на официален македонски културен център в Благоевград, както сме открили и в София, както имаме и в Сараево и в други градове и така трябва да се грижим за македонската култура”, посочи Ковачевски.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати