Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъб Донев: Зеленият сертификат не нарушава трудовите права

Политика

Гълъб Донев: Зеленият сертификат не нарушава трудовите права

Гълъб Донев: Зеленият сертификат не нарушава трудовите права - Tribune.bg
Снимка:

Зеленият сертификат не ограничава трудовите права на хората, коментира служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред БНТ. За него е допустимо  в настоящата обстановка да се въвеждат ограничения, за да се запази здравето и живота на населението. Той напомни, че работодателите нямат право да принуждават работниците си да се ваксинират. Ако служител, заемащ позиция, за която се изисква зелен сертификат, не желае да се ваксинира, може да се тества.

„Всички работодатели, чийто сфери на дейност попадат в изискванията за зелен сертификат, имат право да получат безплатни антигенни тестове от РЗИ след заявка“, уточни Донев. Той направи уговорката, че цената на пробовземането от 10 лева на тест може да се спести единствено, ако работодателят осигури свое медицинско лице.

„В такъв случай резултатите от тестовете ще важат само за нуждите на предприятието, защото няма да са вписани в системата от оторизирана лаборатория“, посочи Донев. По думите му за момента въведените мерки не се отразяват на безработицата у нас, която остава на ниско ниво.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети