Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: България в момента няма президент, Радев предизвика тежък институционален проблем

Политика

Гълъбов: България в момента няма президент, Радев предизвика тежък институционален проблем

Гълъбов: България в момента няма президент, Радев предизвика тежък институционален проблем - Tribune.bg
Снимка:

Имаме тежък институционален проблем, защото г-н Радев напусна зоната си на отговорност. В момента нямаме президент. Това коментира пред Bulgaria ON AIR политологът Антоний Гълъбов, а поводът са протестите в страната и напрежението между институциите в лицето на премиер, президент и прокуратура.

Доц. Гълъбов посочи, че по Конституция президентът не може да иска оставката нито на правителството, нито на главния прокурор.

Г-н Радев си позволи да заяви, че бъдещето на България се решава на площада. Време е да се направи крачка встрани и да започне процес на изграждане на диалог, допълни той.

„Видяхме през 2013 г. след февруарските протести, че президентът Плевнелиев успя да превърне президентската администрация в пространство за диалог между протестиращите групи. В момента г-н Радев е страна - това е недобра ситуация в условията на протести, които Радев тласна в грешна посока, за да защити самия себе си“, заяви политологът.

По думите му протестът повтаря репликите, които суфлира Радев - няма свое лице и послание.

Политорогът напомни, че в момента са заложени стратегически интереси на България и страната ни трябва да има пълноценно работещо правителство. Според него Борисов е доказал, че знае какво означава национален интерес и в определена ситуация би могъл да се оттегли, за да може това правителство да свърши работата, за което е избрано.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

кесо Единственото позитивно нещо в цялото това безумие е, че стана ясно колко напълно ненужна, а дори и вредна /както в момента/ може да бъде президенската институция. Да "благодарим" на Румбата, че толкова "съвесстно"се "постара" да ни покаже това нагледно.
17.07.2020 20:17 / Отговор
Антоний Гълъбов Този си живее в своя "политологически" живот. Не вижда ли, че от 10 години ни управлява един мафиот, инсталиран от ДС- генерали и масони, хунтата на Доган и Пеевски и много други бандити. Единствената почтена институция е Президентът. Заплашват с етническия мир, ала бала. Българските турци и помаци по време на възродителния процес бяха затваряни в помещения от турци, сътрудници на ДС с насочени пистолети в главите и с указания за 48 часа да напуснат България, това е по разказ на моя приятелка туркиня, след като и казах, как така напускаш родината си, това е преди 10 ноември. После същите ДС заграбиха имотите им, или ги изкупиха на безценица. И сега тези хора са приказно богати.
18.07.2020 09:05 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати