Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: Оставка на правителството би било крачка много в страни от националния интерес

Политика

Гълъбов: Оставка на правителството би било крачка много в страни от националния интерес

Гълъбов: Оставка на правителството би било крачка много в страни от националния интерес - Tribune.bg
Снимка:

"Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много в страни от националния интерес. От решението на Коалиционния съвет зависи каква ще е подкрепата за управляващите в парламента", коментира пред БНР политологът доц. Антоний Гълъбов.

"Трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата. Някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия. Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията", категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът: "Не виждам основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство".

Доц. Гълъбов изказа предположение, че Бойко Борисов е готов да се оттегли персонално от властта, но вчера на конференцията на ГЕРБ е посочил ясно, че той е склонен да направи това, за да може управляващото мнозинство да завърши редовно мандата.

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

Тартаковер Доста остаряло и отблъскващо е да виждаш едни и същи лица по всички медии, жалки с остарели мисли, ретроградни, без да са в състояние да създадат нова мисъл, нова идея. Този е един от тях, подобни са повечето социолози, политолози, антрополози, други .."олози". Известни, но вече изхабени хора, с вече изхабена мисъл поучават далеч и далеч по-стойностни от тях хора, критикуват, съветват...
Гледам новите лица, виждам разговорите на живо с млади хора, интелигентни, образовани, със свежа искряща мисъл, дръзновени идеи, с висок морал, принципи и ценности и ги сравнявам с тези стари "телевизионни лица", повечето от които още смятат че са нещо, без да разбират че отдавна вече са за пенсия.
Безкрайно съм убеден в истината, че ако вземат без подбор 15 души от протестиращите нови млади хора завършили в западни университети и сменят с тях днешните министри на Борисов, България ще тръгне устремно напред.
06.08.2020 21:51 / Отговор
Уважаеми господине със странно име... И все пак какво ще кажете за жената с двата вдигнати средни пръста - типичното лице от протеста?! Тя също ли е "млада, образована, със свежа искряща мисъл, дръзновени идеи, с висок морал, принципи и ценности" ?! И защо коментирате само това, при което можете да пеете дитирамби на Радевци и да храчите по ГЕРБ?!
06.08.2020 22:12
Тартаковер Ако Ви напиша, че не приемам подобни жестове, че се отвращавам от простащината,ще се задоволите ли? Ще престанете ли да ми задавате този еднакъв въпрос, под всеки мой коментар, дори където нямам коментар, защото не ми е интересно да коментирам?

Приятна вечер Ви желая !
06.08.2020 22:22
РУСОФИЛ, ПОЧТИ КАТО ДЕБИЛ, ГЪДЕЛИЧКА ЕГОТО НА МЛАДИТЕ, ЗА ДА ГИ ПРОТИВОПОСТАВИ НА ПО-СТАРИТЕ БЪЛГАРИ. ПОДОБНО НА АЗИАТСКАТА РУСКА МУТРА РУМЕН РАДЕВ :РАЗДЕЛЯЙ БЪЛГАРИТЕ, ЗА ДА ОТВОРЯТ ПРОСТРАНСТВО ЗА РУСКИТЕ ЧЕЧЕНЦИ, ДАГЕСТАНЦИ И ТЕМ ПОДОБНИ ЧЕРКЕЗИ, КОИТО Е ПЛАНИРАНО ОТ АЗИАТСКА РУСИЯ ДА ТЕРОРИЗИРАТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ.
06.08.2020 22:24
Ами... Именно, че по някаква интересна "случайност" само едни точно определени неща коментирате. Разбираемо е, това са ви инструктирали - това правите. И на вас приятна вечер и до нови хонорари...
06.08.2020 22:26
Сан докан Как реши че 10 души на по 25 год ще оправят държавата? Те още по една заплата не са заработили!!!
06.08.2020 23:53
Питащият А какво ще кажете за средния пръст на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков?
06.08.2020 22:28 / Отговор
ОТ ПРЪСТ ГЛАВА НЕ БОЛИ ЛОШО Е КОГАТО ТЕ НАЦЕЛЯТ С ГРАНАТОМЕТ. КОГАТО СИ КАЗАЛ, ЧЕ ТИ ОСТАВАТ САМО 5 ДНИ(ЧЕРВЕНИЯ ЧЕРЕП РУМЕН РАДЕВ ЗА ДЕПУТАТИТЕ). И КОГАТО ДНЕС ПОЧТИ СИ ГО ОСЪЩЕСТВИЛ! ЧЕРВЕН ТЕРОР В БЪЛГАРИЯ
06.08.2020 22:45 / Отговор
Евгени Балджийски Тартаковер само едно ще ти кажа - тия хора са навсякъде защото няма кой да ги замени, младите "интелигентни" хора викат мнго но ги е шубе да се хванат на хорото... сори ма такава е истината
07.08.2020 00:08 / Отговор
ники Царят дойде с тълпа млади хора (юпита) завършили на запад. Смениха валутата на държавния заем. Инвест. банките спечелиха
стотици милиони от сделката а младите министри по няколко и после получиха добре платени постове в тях и си купиха яхти
и сега живеят пак на запад но като милионери.
07.08.2020 16:52 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети