Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гълъбов: Радев се възприема като генерал и това е проблем, загуби президентската институция

Политика

Гълъбов: Радев се възприема като генерал и това е проблем, загуби президентската институция

Гълъбов: Радев се възприема като генерал и това е проблем, загуби президентската институция - Tribune.bg
Снимка:

Българите имат нужда от силна президентска институция, а не от още един опозиционен център

Румен Радев продължава да се възприема като генерал и това е част от проблема. Загуби президентската институция. Българските граждани имат нужда от една автентична и силна президентска институция, а не от още един опозиционен център. Това зави в интервю за ПИК политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Най-сериозната загуба е за самата институция на администрацията на президента, защото тя освен подготовката на процедурите на вето не успя да развие други сериозни теми. Не успя също да проведе и смислени публични дискусии през тази година“, заяви политологът. Според него дори и изключително важеният инструмент на президента, „какъвто е Консултативният съвет за национална сигурност, по същество беше блокиран в дейността си от желанието на президента да доминира в дебата, свързан с модернизацията на българската армия“. За съжаление големият губещ е институцията на президента, допълни Гълъбов.

Той посочи, че 2018 година е била динамична и важна политически за България.

„Реално погледнато, обществените нагласи не показват готовност или очакване на предсрочни избори. Нямаме драматична промяна в подкрепата за политическите партии. По-скоро говоренето за предсрочни избори е част от политическата реторика“, посочи политологът. Според него онова, което е много важно да направи мнозинството и правителството е да увеличи ритъма на реформи, да структурира и води последователен и ясен дневен ред.

Гълъбов коментира и предстоящите европейски избори. „Досега ЕС не се е изправял пред толкова важни и толкова сериозни избори, от които ще зависи много. Много важно е българските граждани да разберат това, че трябва да гласуват. Много съществен и важен е въпросът как ще изглежда европейският парламент в следващите години. Това пряко ще се отнася и пряко ще определя перспективите на България“, посочи той.

На въпрос за местните избори, Гълъбов отговори, че те също са изключително важни. „Местните избори ще бъдат много важни, защото следващият период от време, това ще бъдат представителите на местната власт, от чиято оперативност и качества ще зависи качеството на живот на гражданите“, обясни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети