Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Галъп интернешънъл“: Подкрепата за правителството в кризата остава стабилна

Политика

„Галъп интернешънъл“: Подкрепата за правителството в кризата остава стабилна

Снимка:

77% от българите продължават да одобряват мерките на кабинета

Подкрепата за българското правителството във връзка със ситуацията около пандемията остава стабилна. Това гласят данните от последното международно изследване на „Галъп интернешънъл“.

 Подкрепата се запазва на нивата, регистрирани в най-тревожния период за нашето общество (през април) – от 77%.

Тенденцията за силна подкрепа към правителството по отношение на ситуацията с коронавируса е обща за повечето държави, участвали в изследването. Пандемията допринесе със значителен ситуационен „бонус“ в доверието към правителствата почти навсякъде по света, коментират изследователите.

Българите изглежда са сред най-силно убедените, че заплахата от коронавируса е преувеличена. 59% от запитаните у нас смятат така. Съмнението в сериозността на заплахата все пак намалява през последните месеци, но въпреки това България е сред водещите в това отношение.

Българското общество е сред тези, които в най-голяма степен очакват или по-скоро се надяват за нормализация на живота до края на годината – 61% от запитаните. До голяма степен това би могло да се свърже и с икономическия ефект на пандемията, който е усетен в доходите на една втора от домакинствата у нас.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още