Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Галъп”: Избирателната активност e по-ниска от предишните две гласувания тази година

Политика

„Галъп”: Избирателната активност e по-ниска от предишните две гласувания тази година

Галъп: Избирателната активност e по-ниска от предишните две гласувания тази година - Tribune.bg
Снимка:

Избирателната активност към 17.00 часа е 30,2% за парламентарните избори и 28,9% за вота за президент, сочат прогнозни данни на „Галъп интернешънъл болкан“, пише БНР. 

Към 15.00 часа тя е била 23,3 на сто.  Към 9.00 ч. агенцията отчете 4% активност, към 11.00 часа активността се повиши до 9,7%, а към 13.00 достигна 17,5%.

„Активността и в президентския, и в парламентарния вот е почти идентична“, обобщи директорът на агенцията Първан Симеонов: „Тя обаче е по-слаба, отколкото при преходните два парламентарни вота, провели се през тази година“.

На проведения на 4 април парламентарен вот избирателната активност към 15.00 часа беше 30,9%, а на изборите на 11 юли тя беше 24,8%, според данните на агенция "Галъп интернешънъл болкан", предаде БНР.

По думите му на парламентарния вот на 4 април избирателната активност към 13.00 часа е била 21,7%, а на изборите на 11 юли - 19,9%.

„Традиционно пред обяд излизат твърдите ядра на партиите и по-възрастните хора, а следобед по-младите и тези, които в последния момент решават за кого да гласуват“, каза Яница Петкова от „Галъп интернешънъл болкан“.

„Няма разлика в активността за двата типа вот“, добави Петкова.

По думите ѝ изборният ден протича спокойно.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети