Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на противоборствата и край на деленето на „наши“ и „Ваши“

Политика

Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на противоборствата и край на деленето на „наши“ и „Ваши“

Галин Григоров: Русе има нужда от загърбване на противоборствата и край на деленето на наши и Ваши - Tribune.bg
Снимка:

„Аз искам след 4 години да кажат – да, този мандат беше проведен от човек, който наистина се погрижи за здравето на русенци, за инфраструктурата, за малките населени места“, заяви кандидатът за кмет на Русе

 „Русе има нужда от една наистина сериозна промяна, от добро отношение към хората и от това да бъдат загърбени най-сетне всички противоборства и разделянето на жителите на Русе на „наши“ и „Ваши“! Това е основното, оттам следват и всички проблеми на Русе към настоящия момент, свързани със сериозните текущи проблеми в града. На всички е ясно, смятам и другите кандидати трябва категорично да наблегнат на позициите, които са проблемни. Това заяви кандидатът за кмет на Русе от ВМРО-НФСБ Галин Григоров в предаването „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“.

Той посочи проблемите с бизнеса, които са свързани с доходите на хората, проблемите с инфраструктурата, проблемите на възрастните хора и на младите хора.

„Чистотата на въздуха е съществен проблем за нашия град. Крайните квартали и малките населени места имат много съществени проблеми, най-вече в инфраструктурно отношение“, заяви Галин Григоров.

Той коментира убийството на журналиста Вероника Маринова в Русе, така:

„Това наистина е ужасно престъпление, което не трябва да остане безнаказано. Факт е, че нашето законодателство към настоящия момент не позволява справедливата присъда да стане факт и в тази посока мисля, че тези дни ще се вземе справедливото решение“, посочи кандидатът за кмет на Русе.

Според него общинската полиция не трябва да бъде основен фактор, защото се застъпват дейности с националната полиция.

„По-скоро за мен е важно правомощията, които могат да бъдат вменени чрез промяна в законодателството на общинските служители да имат нужните функции да съставят актове, да осъществяват нужния контрол, тогава би могъл да се постигне по-добър ред и по-добро взаимодействие с органите на реда. Към настоящия момент институцията – община, няма възможностите да действа адекватно при ситуации, в които се нарушава обществения ред“, посочи Галин Григоров.

На въпрос на Илиана Беновска кой му е опонент, Григоров отговори така:

„Към настоящия момент има трима основни кандидата, това са кандидатите на ГЕРБ, на БСП и аз. Да, в национален мащаб ние сме коалиционни партньори, но на местно ниво може би вече повече от 10 години станаха, взаимодействието между ГЕРБ и БСП е много сериозно и единствените, които сме отстоявали гражданската си позиция в защита на интересите на гражданите на Русе, това сме представителите на ВМРО в общинския съвет. Единствено през последната година и половина, подготвяйки се за предстоящите избори, БСП се показа като опозиционна сила и заеха в някои от случаите конкретни позиции против управлението на ГЕРБ“, каза той.

„През годините назад аз многократно съм го доказвал, предполагам сте се запознали с визитката ми, знаете, че 30-те ми години трудов път към момента са свързани с много дейности. Тръгнал съм от обикновен работник, през служител, администратор, управител на търговски дружества и туристически мениджър, през общинския съвет, два мандата съм бил председател на Комисия по земеделие, екология, заместник-председател съм бил на бюджет и финанси, член на комисията по младежки дейности и спорт и сега като областен управител. През всичкото това време аз съм работил с хора както от ГЕРБ, така и от БСП, така и от други политически сили и никога не съм делил хората на „сини“, „червени“ или „зелени“, за мен те са били такива, които могат да работят и хора, които са готови по най-добрия начин да се раздадат за каузата си, за дейността си, за службата си, там, където са в дадения момент. И аз категорично съм убеден, че не са лоши хората, проблемът не е в политическата им принадлежност. За мен е важно ръководителят на дадена структура да може да ги обедини и да ги накара да работят заедно за доброто на общината в случая. Това се знае много добре и в областна администрация в момента, където има хора от всички политически партии и работят много добре с мен“, подчерта кандидатът за кмет от ВМРО.

Според него, ако стане кмет, кандидатите от ГЕРБ и БСП не биха дошли в неговия екип.

„От една страна кандидатът на БСП е народен представител и при една загуба той ще се върне в Народното събрание, а няма да стане заместник-кмет в мое управление. Г-жа Иванова, кандидатът на ГЕРБ, е дългогодишен директор на русенско училище, тя е силна в тази област и смятам, че по най-подходящия начин ще продължи да се справя в попрището, където е сега. Тя е била член на мои областни съвети и смятам, че тя е точно на мястото си и наистина си е намерила попрището и продължава в правилната посока“, отбеляза Галин Григоров.

На въпрос по какъв начин иска да го запомнят русенци, той отговори:

„Аз не искам да ме запомнят в този момент, аз искам след 4 години да кажат – да, този мандат беше проведен от човек, който наистина се погрижи за здравето на русенци, за инфраструктурата, за малките населени места и остави едно добро чувство във всички, и общината стана едно наистина уютно място за всички русенци!“, посочи Галин Григоров.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати