Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Галина Георгиева е новият член на СЕМ от квотата на парламента

Политика

Галина Георгиева е новият член на СЕМ от квотата на парламента

Галина Георгиева е новият член на СЕМ от квотата на парламента - Tribune.bg
Снимка:

Като кандидат на ГЕРБ Георгиева победи при гласуването в зала кандидатурата на БСП Ия Петкова Гурбалова

Народното събрание избра Галина Георгиева за член на Съвета за електронни медии /СЕМ/ и така попълни квотата си в регулаторния орган, след като мандатът на бившия депутат от Левицата Иво Атанасов изтече.

Галина Георгиева е кандидатурата на ГЕРБ и икономист по образование. До момента тя е била част от екипа на ПРОФОН – дружество за колективно управление на сродни права в музиката, заемала е и поста мениджър национални продажби в „Нетера комюникейшън“.

Като кандидат на ГЕРБ Георгиева победи при гласуването в зала кандидатурата на БСП Ия Петкова Гурбалова. Георгиева подкрепиха 97 народни представители, 57 бяха „против“ и 24 се въздържаха, докато „за“ Гурбалова гласуваха 84 депутати, 19 бяха „против“, а 82 се въздържаха.

Основните забележки от парламентарната трибуна към двете кандидатки отчетоха, че те не са разпознаваеми в медийния сектор и не се ползват с авторитет в медиите. Според Александър Симов от БСП с избора на Георгиева в регулаторния орган „Пеевски е превзел СЕМ“.

Велислава Кръстева от ДПС, обаче отхвърли подобно твърдение с кратък коментар.

„Това е израз на висша политическа безпомощност. Това показва опит да си измият ръцете с нашия колега Пеевски, с ДПС, което те обикновено правят, когато претърпят политически провал“, бе лаконична депутатката от ДПС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СЕМ, НС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати