Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Галя Желязкова: Младите хора в България и Европа са изправени пред едни и същи предизвикателства

Политика

Галя Желязкова: Младите хора в България и Европа са изправени пред едни и същи предизвикателства

Галя Желязкова: Младите хора в България и Европа са изправени пред едни и същи предизвикателства - Tribune.bg
Снимка:

Младежката безработица намалява, а младите българи имат нужда от сигурност, подчерта депутатът от ГЕРБ

„Младите хора в България не се различават от младите хора в Европа и тази възрастова група е изправена пред безброй предизвикателства, свързани с образование, реализация, качество на живот“. Това заяви в парламента депутатът от ГЕРБ Галя Желязкова по повод доклада за младежта за 2018 година.

„Днес те имат повишени изисквания към случвалото се около тях, най-вече в сферата на сигурността, професионалната реализация и качеството на живот“, добави Желязкова.

Тя посочи, че глобализацията, информационните и комуникационни технологии влияят върху младите хора както на Стария континент, така и у нас.

Желязкова очерта и  положителната тенденция при намаляване на младежката безработицата, както и че все по-малко млади хора отпадат от образователната система в България.

Безработицата при младите хора спада до 7,5 на сто, при средна за страната около 4%. 57% от младежите са категорични, че могат да получат добро образование в населеното място, където живеят. Над 1/3 смятат, че могат да се реализират там, където живеят. За младежите от София този дял е още по-голям. Това са само част от статистическите данни, които депутатът от ГЕРБ изложи.

„Безспорно младите хора са приоритет на правителството, защото те не са само във спорта, изкуството, образованието или IT технологиите. Младите хора са във всеки сектор на страната и младежката политика е съвкупност от всеки един аспект на заобикалящата ни среда. Затова и ние работим за повишаване на доходите и правенето на заобикалящата ни среда още по-приветлива и придружена с младежка инфраструктура“, заяви Желязкова и подчерта: „Младите хора имат нужда от сигурност, независимост и шанс за развитие“

Тя похвали и работата на Министерството на младежта и спорта, което се старае да е неотлъчен партньор на младежите в страната.

„Това, което ни предстои безспорно е много работа, за да може да затвърдим развитието на този сектор“, посочи Желязкова. Като приоритет тя очерта повишаването на гражданската активност сред младежите.

„Усилията на всички нас, трябва дълбоко да залегнат над нуждите на младото поколение“, категорична е тя.

Парламентът прие годишния доклад за младежта за 2018 г.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети