Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГДБОП отрекоха твърденията на Рашков: Не сме съобщавали за милиони в чували (ВИДЕО)

Политика

ГДБОП отрекоха твърденията на Рашков: Не сме съобщавали за милиони в чували (ВИДЕО)

ГДБОП отрекоха твърденията на Рашков: Не сме съобщавали за милиони в чували (ВИДЕО) - Tribune.bg

Изтеглените в брой 60 млн. лв. накрая са стигнали до обикновен човек, МВР го знае

От ГДБОП не са изказвали теза и предположение за чували и сакове, с които са пренасяни милионите за строителството на магистрала „Хемус“. Твърдението беше изказано вчера от Бойко Рашков.  Това заяви пред бТВ зам.-шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Любомир Николов.

„Аз лично физически не съм се уверил в начина на пренасяне на тези средства…Ние от ГДБОП не сме изказвали такава тези, че тези пари са сложени в чували и сакове, може би това е предположение на участниците в пресконференцията вчера“, обясни Николов.

„Сами разбирате, че толкова много пари от порядъка на 1,5 млн. лв. не могат да се пренасят в джобове, тъй като са доста голям обем“, каза вече с друг патос той.

И добави с множество условности: „Най-вероятно се предполага, че са пренасяни в куфарчета, чували, сакове и т.н.“, добави Николов. 

По думите му от всички задържани 14 лица заради „Хемус“ няма нито едно, което да е ареста. „Всички са освободени и разпитани“, обясни той.

По думите му сега предстои да се установи къде са тези изтеглени 60 милиона лева. Те са стигнали до обикновен човек, който няма политическа кариера, не е свързан с партия и не се занимава със строителен бизнес, според досегашните данни на ГДБОП.

„Той е случайно лице, наето да свърши работата. МВР знае кое е това лице. То не е сред задържаните, разпитани и пуснати други замесени в аферата“, каза още Любомир Николов.

„Нямам впечатление, че прокуратурата стои отстрани. Докладвали сме всичко пред дежурния градски прокурор и в момента чакаме постановление от СГП“.

 Вместо Любомир Николов в студиото на Би Ти Ви трябваше да бъде шефът му Калин Стоянов, но се оказа, че вътрешният министър спешно го е пратил в командировка.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети