Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ГДБОП с нов директор, шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал молба за напускане

Политика

ГДБОП с нов директор, шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал молба за напускане

ГДБОП с нов директор, шефът на СДВР Калоян Милтенов е подал молба за напускане - Tribune.bg
Снимка:

Доскорошният заместник-директор на Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ Явор Серафимов става директор на (ГДБОП). Това обяви новият министър на вътрешните работи Калин Стоянов, който до преди това беше  оглавяваше именно тази дирекция.

Стоянов потвърди и информацията, че директорът на столичната полиция Калоян Милтенов е поискал да напусне поста, като е подал молба по лични причини.

„Тук няма никаква драма, искам да потвърдя, че той е изключително професионалист и ще направя всичко възможно да остане в системата“, посочи вътрешният министър и добави, че в близките дни ще бъде готов с екипа, с който ще работи.

Калин Стоянов уточни, че новият шеф на СДВР ще стане ясен през другата седмица.

„Познат е на колегите си“, разкри министърът, без да влиза в конкретика.

Калоян Милтенов бе назначен за ръководител на столичната полиция в края на юни 2021 г.  В МВР постъпва през 1999 година като разузнавач в столичното Четвърто РПУ. Бил е началник на група „Икономическа полиция“, началник на сектор в отдел „Икономическа полиция“, заместник-началник на 3-то РПУ в София, началник на 3-то РПУ, а от 2017 до 2019 г. е началник на 1-во РПУ в София.

От 14 октомври 2019 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а от 2020 г. до заемането на шефския пост в СДВР е заместник-началник на отдел „Икономическа полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“. Награждаван е с Почетен знак на МВР III степен.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети