Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ген. Атанасов от ДБ с оценка: Ива Митева има качества да оглави правителство

Политика

Ген. Атанасов от ДБ с оценка: Ива Митева има качества да оглави правителство

Ген. Атанасов от ДБ с оценка: Ива Митева има качества да оглави правителство - Tribune.bg
Снимка:

Нови избори не са добър вариант, без значение дали са 2 в 1

„Човек като Ива Митева с тези качества има способност да оглави правителство“, каза по бТВ съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов.

„ИТН нека предложат кандидат за министър-председател – ако може, да не е същият, предложен миналия път, този човек няма капацитета за тази позиция“, допълни генералът.

Според него служебният министър Янаки Стоилов изненадал с твърдата си позиция да извършване на необходимата съдебна реформа. И смята, че е разумно президентът Румен Радев да направи още един кръг от консултации с парламентарното представените партии.

По думите на Атанасов избори в 2 в 1 не бил удачен вариант за изход от ситуацията.

„Ще разфокусираме вниманието на хората, избирателите ще се чудят кого да слушат и с кои послания да се занимават“, разясни той.

В същото време, той отбеляза, че „има конкретни факти, които говорят за координация между ИТН и ДПС“, като даде пример с решението в бюджетна комисия да се задвижи процедурата по избор на нов шеф на БНБ.

Атанасов съобщи, че утре ДБ ще направи серия от заседания на партийните органи, ПГ ще обсъди план, ще „заемат проактивна позиция, за да търсим изход от политическата криза“, обясни депутатът на ДБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати