Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ген. Събев: Янев сътвори гаф – преди срещата на министрите на отбраната на НАТО да прави подобни изявления

Политика

Ген. Събев: Янев сътвори гаф – преди срещата на министрите на отбраната на НАТО да прави подобни изявления

Снимка:

„Това национална позиция ли е или лично мнение на министъра“, пита първият ни национален военен представител в главната квартира на НАТО в Брюксел

„Мисля, че новият ни министър на отбраната сътвори гаф. Не може преди срещата на министрите на отбраната на НАТО за вземане на решения по необходимостта от преминаване към засилено съюзно присъствие в България и Румъния, българският министър да прави подобни изявления“, написа на страницата си във Фейсбук ген. Съби Събев, първият национален военен представител в главната квартира на НАТО в Брюксел, след приемането на България в Алианса.

Янев против разполагането на войски на НАТО у нас

„Това национална позиция ли е или лично мнение на министъра. Така ли се разбира у нас политическата ни солидарност със съюзните държави от НАТО? Та страната ни е вече 17 години в Алианса. Ще се научим ли как се отстояват общосъюзните интереси на НАТО по сигурността и отбраната? Откога укрепването на сдържащите и отбранителните способности на НАТО е във вреда на националния ни интерес?“, попита натовският генерал.  


Топ новини

виж още

Актуална тема