Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ген. Константин Попов: Възможно е сроковете за новите изтребители да се удължат

Политика

Ген. Константин Попов: Възможно е сроковете за новите изтребители да се удължат

Ген. Константин Попов: Възможно е сроковете за новите изтребители да се удължат - Tribune.bg
Снимка:

Договорът за военните самолети вероятно ще бъде ратифициран в началото на 2019г.

Възможно е да се удължат сроковете за покупка на изтребителите, заяви пред БНТ бившият началник на отбраната и настоящ председател на парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов. По-важната цел според него е да се вземат правилните решения за покупка на боен самолет, който да преодолее техническата и технологична изостаналост в момента.

Генералът припомни, че най-новите ни самолети са придобити през 1989 г. "Това е голяма технологична пропаст в такава сфера като бойната авиация. Стигнахме до един етап, в който вече има сериозен оптимизъм и сериозни надежди, че в края на краищата тази технологическа пропаст ще бъде преодоляна", подчерта той.

Ген. Попов смята, че след като четирите варианта са предложени, сега е важно оптимизирането на пакета, понеже една бойна машина сама по себе си нищо не представлява. По думите му сериозно следва да се отнесем и към подготовка на летателен състав, инженернотехнически състав, логистично осигуряване, поддръжка и т.н.

Очаква се в началото на 2019 година да бъде ратифициран договора за изтребителите. Този договор е междудържавен и трябва да мине през парламента. От ратификацията до постигане на пълните оперативни способности на закупените машини са необходими 6-7 години и затова трябва да можем да предвидим бъдещите процеси, добави ген. Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети