Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Генчовска ходила в РС Македония с охрана

Политика

Генчовска ходила в РС Македония с охрана

Генчовска ходила в РС Македония с охрана - Tribune.bg
Снимка:

Това се случва по настояване на службите у нас

По искане на българските служби при посещенията си в съседна РС Македония външният ни министър Теодора Генчовска е придружавана от охрана. Това съобщи Димитър Гърдев - международен секретар на партия „Има такъв народ“ и председател на Комисията по външна политика в 46 Народно събрание. Той даде за пример провкации в Битоля. 

Кадър/ БНТКадър/ БНТ

„В коя друга страна на земята външният министър отива със собствена охрана. Къде го има това?”, каза още Гърдев пред БНТ.

Според него „през последната година двустранните отношения между България и РСМ вместо да се подобряват рязко са се влошили”. Гърдев даде за пример провокативни изявления на македонския президент и други политици в западната ни съседка.  

„Да си оправят реториката. Нещата не са добре”, подчерта той.

По думите му Шенген не е разменна монета за нашата история.  „Опозиционната партия в Северна Македония, която може дори да дойде на власт, казва, че само да бъдат допуснати до преговорите, ще денонсират договора с България“ - аргументира се той.

Той подчерта, че ние не сме наложили вето, просто сме спрели преговорния процес и не може РСМ да влезе в ЕС без съгласието на България.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати