Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Генчовска: Усилията на България за дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна ще продължат

Политика

Генчовска: Усилията на България за дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна ще продължат

Генчовска: Усилията на България за дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна ще продължат - Tribune.bg
Снимка:

Усилията на българската държава за намиране на дипломатическо решение на проблема, възникнал между Русия и Украйна, ще продължат, заяви на изслушването си в парламента външният ни министър Теодора Генчовска. Тя изтъкна, че от 2014 г. страната ни и страните от ЕС са притеснени от напрежението по Източния фланг.

„България последователно отстоява на всички форуми и формати, телефонни разговори от декември насам възможността за намиране на дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна. Тези усилия ще продължат и в бъдеще. Предстои да видим до колко Русия ще се ангажира с конструктивен диалог“, подчерта Генчовска. Тя изрази надежда проблемът да бъде решен по дипломатически път.  

„Много е важно да бъде подкрепено от самочувствието, че България разполага с необходимите отбранителни способности. Това ще докаже, че сме коректен и предвидим съюзник на НАТО“, посочи външният министър. 

Първият ни дипломат увери, че България последователно отстоява националните си интереси и заяви, че страната ни е готова да отговори при застрашаване на сигурността чрез засилване на натовското присъствие. Теодора Ганчовска се обяви за единството на съюзниците.

„Няма стъпки от руска страна за деескалация на напрежението, даже напротив“, констатира външният ни министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп