Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Без уважение, проблемите за Северна Македония ще се умножат

Политика

Георг Георгиев: Без уважение, проблемите за Северна Македония ще се умножат

Георг Георгиев: Без уважение, проблемите за Северна Македония ще се умножат - Tribune.bg
Снимка:

Това поведение няма да бъде толерирано, смята заместник-министърът на външните работи

Няма ли уважение, проблемите за Северна Македония ще се умножат, посочи пред „България он еър“ заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. За запалването на българския трибагреник, той бе категоричен, че това поведение е характерно за едно друго време. По думите му позицията на страната ни да каже "НЕ" на присъединяването на Северна Македония към ЕС, не може да се използва като оправдание.

„Това поведение няма да бъде толерирано", категоричен е заместник-министърът на външните работи. Георгиев напомни, че България е член на ЕС от 2007 г. и подчерта, че няма да се съгласим, която и да е държава в предприсъединителен процес да ни поучава. Според него случващото се е урок, през който Република Северна Македония сега ще мине.

„Ако не уважават партньорите и държавите, които им подадоха най-силно ръка, тогава трудностите биха се умножили", предупреди Георгиев. Той се надява до следващото обсъждане на присъединяването на Северна Македония към ЕС исканията на България да бъдат взети предвид. Георгиев се противопостави на внушението, че едва ли не България е единствената държава на ниво ЕС, която стопира Република Северна Македония. Той припомни позицията на Холандия и Франция по въпроса за присъединяването на Северна Македония няколко месеца назад.

"Много се надяваме този спор да се разреши и в бъдеще да продължим като партньори и приятели на европейската сцена. Много ми се иска тази осъзнатост да бъде и от двете страни", увери Георг Георгиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети