Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев към Рашков: Комунизъм и сатрапщина

Политика

Георг Георгиев към Рашков: Комунизъм и сатрапщина

Георг Георгиев към Рашков: Комунизъм и сатрапщина - Tribune.bg

Бившият вътрешен министър крещеше от място „Нещастник“

„Много неща чухме, много въпроси бяха зададени. Сълзите от тази трибуна ги оценявам, защото мъжките сълзи са тежко нещо, но до там. Това, което правите през последните дни обаче не ви прави чест, защото търсите всякакви други причини, но единственият виновен стои в тази зала и това е бившият вътрешен министър. Ние многократно заявихме, че поддръжката на съоръжението не трябва да отива в МВР, но от другата страна имаше едни 70 милиона. Когато в МВР, министър е човек, който никога не е обличал тази шумяща униформа, г-н Рашков, е трудно.  Ако високопроходимите автомобили „Ленд Роувър“ не ви харесват , нека вземем „Лада“. Чудно ми е защо не отговорихте на БСП, че тази част от оградата, за която говорите беше построена от него. Казвате, че ще давате автомати на хора, които не са подготвени. Казвате, че не е важно оборудването, защото изстрелът е бил на друго място, но оборудването е важно не само заради чисто технологичната защита, а защото редовия служител има нужда от доверие в ръководството, в екипировката и силна мотивация да работи. Кажете кое от тези три неща бяха наследени от предходния министър. Бих искал да ви питам и за прословутата реформа, която била завършена на 98%. Вие от тази трибуна работите за публиката, но общото искане за увеличаване на бюджета не постига нищо. Днес ни спестявате някои неща, снощи над 900 души са се опитали да влязат през границата. Знам, че на Вълчи дол групата мигранти е замеряла с камъни българските полицаи. Ние ще продължим да искаме вашата оставка, защото всичко което казахте днес стана ясно, че има добри намерения, много желания за работа, няколко ходения до границата и нито едно реално действие“, заяви Маноил Манев от ГЕРБ.

Бойко Рашков поиска думата за лично обяснение, като според него не той бил виновен и заяви, че дори отлично си е свършил работата, че дори ремонтирал оградата по границата, която според него била само да улавя зайци.

„С какви очи се изправяте тук, даже ви спестихме някои от нещата. Вие всяка втора дума използвате обидно думата полицаи, защото вие ненавиждате думата полицай“, възмути се Манев.

„Не чух в тази зала да се говори за комунистически милиционер и следовател, за да може някой да се припознае. Във времето, в което адресираше станалия вече известен с незаконните си арести Рашков, беше построено съоръжение, за целта на което бяха отпуснати над 300 милиона лева европейски средства, които бяха израз на доверието в България и начинът, по който тя пазеше границите си. Защото, когато управляваше ГЕРБ с премиер Борисов миграцията клонеше към нула. И във времето, в което говорят тези от лявата ми страна, две години управлявахте, в което това съоръжение не беше пипнато да се поддържа“, заяви от трибуната Георг Георгиев.

Депутатът от ГЕРБ припомни, че по времето на Борисов страната ни е имала отлична комуникация с Турция, благодарение на което границата се е управлявала перфектно, което е било отчетеното и от европейските ни партньори. „Статистиката е много правилна. Във времето на управлението на служебните и редовното правителство от миналата година миграцията се покачва с хиляди и ние ги виждаме по улиците. Няма как сега да излиза тук някой и да се обяснява, явно припознал се в укорите и с право. Единственото за което той имаше истина в думите си, защото разсипването на българската граница е пряка функция от бездействието е некадърното управление на един човек, който правилно се припозна във всички грешки. Един човек, който ще остане като неказокнно арестувалия лидер на опозицията в модерни времена. Един човек, който се опита с комунистическите си методи да върне България във времето, в което е свикнал – комунизъм и сатрапщина“, заяви още Георгиев.

В същото време от зала Бойко Рашков крещеше в истерия към депутата от ГЕРБ - „Нещастник“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети