Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Няма опасност България да не получи финансова помощ от Европа

Политика

Георг Георгиев: Няма опасност България да не получи финансова помощ от Европа

Георг Георгиев: Няма опасност България да не получи финансова помощ от Европа - Tribune.bg
Снимка:

ЕС договаря средствата за възстановяването от пандемията

„Няма опасност България да не получи финансова помощ от Европа. Българското правителство е достатъчно стабилно и политическата ситуация не е обвързана с решенията, които ще бъдат взети на Европейския съвет.” Това заяви пред NOVA председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

Извънредно заседание на Европейския съвет се провежда в Брюксел. Това е първата присъствена среща на държавните и правителствените ръководители от началото на пандемията. В белгийската столица те обсъждат Плана за възстановяване на Европа в отговор на корона кризата.

"Това е изключително важен съвет. Искрено се надявам въпреки различията днес да имаме вече постигнато споразумение", съобщи премиерът Бойко Борисов на влизане на заседанието на Европейския съвет в Брюксел вчера.

Георгиевдобави, че тези средства биха могли да послужат и за някои от исканията на протеста. „Аз съм сигурен, че там има хора, които са в лошо икономическо състояние именно заради спиране работата на различни отрасли през времето на карантината”, каза Георгиев.

По негово мнение е много важно средствата да бъдат разпределени разумно и страната ни да успее да се пребори голяма част от тях да дойдат в България. За това ще се бори премиерът Бойко Борисов.
Председателят на младежката организация на БСП коментира темата с предстоящия вот на недоверие.

„За нас това е пети вот, като темата му е корупция. Мотивите до голяма степен се припокриват с исканията на протестиращите”, каза Николай Бериевски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати