Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев определи действията на външно министерство като мудни след провокацията на Русия

Политика

Георг Георгиев определи действията на външно министерство като мудни след провокацията на Русия

Георг Георгиев определи действията на външно министерство като мудни след провокацията на Русия - Tribune.bg

По думите му България в момента има „мекост“ в позицията по отношение на важни дипломатически теми

Позицията на България, свързана с разговорите НАТО - Русия е доста неразбираема и объркана, коментира по БНТ бившият зам.-външен министър Георг Георгиев от ГЕРБ.

„Такава провокация от страна на Руската федерация може да се счете за намеса в нашето управление. Ние трябва да се откажем от начина, по който досега сме членували в НАТО. Може да поискат такова нещо и от страна на Европейския съюз“, каза той. По думите му се е забавила реакцията на България.

„Ние в подобни ситуации, действахме в рамките на един час, за да излезем с позиция“, възмути се Георгиев. Той разкритикува и работата на министъра на външните работи в момента.

„Министърът на външните работи, за съжаление го казвам, ние я видяхме един единствен път на нейната клетва в парламента, до момента аз не съм чул коментар от нея“.

Той определи действията на външното ни министерство като мудни и напомни, че България е страна членка на НАТО и пази външните граници на Европейския съюз.

Според него трябва да бъде получено и уверение от северноатлантическия пакт, че стои зад нас като държава членка.

„Аз не знам какви са позициите на министър-председателя по отношение на сериозни теми като членството ни в НАТО, Република Северна Македония и други", обясни Георгиев.

По думите му България в момента има „мекост“ в позицията по отношение на важни дипломатически теми. Той коментира и последното посещение на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония.

„Самият консултативен съвет потвърди позициите ни по отношение РСМ, затова не мисля, какво повече е постигнало посещение на премиера в Скопие“, коментира Георгиев.

Той смята, че има и дефицит на информация по отношение на българските искания, които ние сме предявили към Скопие.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети