Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Оставеното от ПП не може да бъде преживяно - усеща се в цените

Политика

Георг Георгиев: Оставеното от ПП не може да бъде преживяно - усеща се в цените

Георг Георгиев: Оставеното от ПП не може да бъде преживяно - усеща се в цените - Tribune.bg
Снимка:

Българското общество пенсионира Кирил Петков

„Оставеното от „Продължаваме промяната“ не би могло да бъде преживяно – това се усеща от цените на горивата, на храната, на газа, на дървения материал. Няма сфера, която да е наред“. Това коментира в „Лице в лице“ председателят на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

„Сега се наложи да дадем 800 милиона заем за „Булгаргаз”. Преди няколко месеца казаха, че ще плащаме по-малко за газ, с сега ще плащаваме със 60% повече”.

„От 1 октомври, евентуално, ще има технологични количества през интерконектора с Гърция. Това са тези, с които продухват тръбата. Това не означава пълноценни доставки“, посочи той.

„Благодарение на ГЕРБ се строи интерконеткора с Гърция. Имаме интерконеткор със Сърбия и Румъния. Благодарение на ГЕРБ България стана фактор на картата на газопреносните доставки за Европа. Благодарение на Кирил Петков имаме едни обещани два танкера, разтоварени в Турция или Гърция, които отново чрез посредници се продават. Благодарение на Кирил Петков имаме фактури за 200 милиона“, допълни Георгиев.

Според него целият останал газ, освен този от Азербайджан, е руски, но е закупен през посредници.

„Защо година и половина институцията, която е длъжна да събира доказателства, да ги предава в прокуратурата, да следи за това дали има извършени престъпления – МВР, не го прави?“, добави той и посочи, че според него Бойко Рашков е „разпънал” чадър над правителството на Кирил Петков.

„Рашков е могъщ манипулатор. Той не беше съоръжение за нападение, а за отбрана”, разясни председателят на младежката организация.

„Българското общество пенсионира Кирил Петков. Борисов е управлявал 12 години, Петков не може да казва на Борисов какво да прави”, заключи Георг Георгиев.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати