Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев, пред „Труд”: За министрите на Радев Конституцията е досадна подробност

Политика

Георг Георгиев, пред „Труд”: За министрите на Радев Конституцията е досадна подробност

Георг Георгиев, пред Труд: За министрите на Радев Конституцията е досадна подробност - Tribune.bg
Снимка:

Най-важното около двойното гражданство на Кирил Петков е, че е готов да погази всеки закон, за да плати билета за политическото си шоу

В служебните кабинети на Румен Радев за съжаление изобилства от министри, за които Конституцията е просто досадна подробност. Започвайки от комунистическия следовател Рашков и стигайки до министъра на регионалното развитие Комитова, която не различава магистрала от паркинг, откриваме все крещяща липса на професионализъм, за жалост обаче скрепена с крайна дързост и нескрито желание за лична саморазправа с почти 700 000 българи, в лицето на привържениците на ГЕРБ. Това заявява в интервю за „Труд“ лидерът на младежите на ГЕРБ Георг Георгиев. По думите му сегашния кабинет силно наподобява наказателен отряд, действащ на пряко разпореждане на президента, който от своя страна единственото, в което концентрира внимание е собственото му политическо оцеляване. Това, според Георгиев, е твърде жалък факт с оглед на безпрецедентно високия брой заболели и починали с коронавирус, както и икономическият колапс, пред който е изправена страната ни. На въпроса защо част от служебните министри на Радев, вместо да организират избори, каквито са им задълженията по Конституция, започнаха да си правят политически инженеринг, Георгиев отговори, че това е създанието на Румен Радев - то е двоен гражданин, крадец на интелектуална собственост, данъчен измамник, агент на ДС закупил 19 имота с държавна заплата, чиято последна грижа е върховенството на правото и спазването на закона, пък бил той и върховният.

По темата с двойното гражданство на Кирил Петков, лидерът на младежи ГЕРБ, политолог и бивш зам.-външен министър обясни, че проблемът има две страни. Едната-погазването на Конституцията и вината на Радев, че е подписал нищожен указ. Втората-баталната лъжа, която Кирил Петков поддържаше до момента на произнасяне на КС. По-важното в случая е присъствието на политическа фигура в публичното пространство, със сериозна заявка за участие в държавното управление, която е готова да мине през всеки закон, да прегази всяко правило, да елиминира всяка нормативна бариера, за да заплати билета за политическото си шоу. Проблемът не е, че Петков е двоен гражданин, а че е излъгал като е подписал декларация с невярно съдържание само и само да стане министър, казва Георгиев в интервюто. Това автоматично извиква въпроса - а на какво ли още е способен Кирил Петков в името на властовите си амбиции? Какво ли не би подписал Кирил Петков, за да задоволи специфичните си частни интереси, пък били те и противозаконни? Българският народ е мъдър и мрази лъжата, категоричен е политологът. 

Георгиев заявява още, че провалът на предишните два парламента се нарича Румен Радев.  Още от деня, когато встъпи в длъжност, президентът демонстрира неуважението си към върховния орган в държавата - Народното събрание. Помним циничното поведение и заплахите, отправени към депутатите по време на първата му реч в пленарна зала. В този дух на сблъсък протече и мандата му, като през последните 5 години държавният глава даде да се разбере, че намира парламента за излишно препятствие пред опитите му да се превърне в единствен авторитарен политически фактор, смята лидерът на младежкото ГЕРБ.

Георгиев напомни и за миграционния проблем, който правителството на Радев сякаш е забравило. Само ще припомня, че по времето на Борисов бе построено препятстващо съоръжение по границата с Турция, граничният контрол беше безкомпромисен, инвестираха се стотици милиарди в повишаване на технологичната и материална обезпеченост на граничните власти. Бойко Рашков изглежда далеч по-ангажиран да обезпечава наказателните акции на Румен Радев, отколкото да се грижи за реда и безопасността както по границите, така и вътре в страната. С тези темпове на нарастване на нелегалната миграция, кризата изглежда все по-неизбежна, подчерта Георг Георгиев. 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети