Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: С това свое поведение РСМ не е готова за ЕС

Политика

Георг Георгиев: С това свое поведение РСМ не е готова за ЕС

Георг Георгиев: С това свое поведение РСМ не е готова за ЕС - Tribune.bg
Снимка:
Георг Георгиев

С това свое поведение РСМ не е готова за ЕС, коментира в кулоарите на парламента народният представител от ГЕРБ-СДС и бивш заместник-министър на външните работи Георг Георгиев във връзка с битите български фенове на „Левски“ в Скопие.

"Не мисля, че тази държава, с поведението, което демонстрира, е готова да се присъедини към ЕС. Защото това не е само въпрос на политика, но и въпрос на ценности и на начин на мислене и поведение", отбеляза Георг Георгиев. Той допълни, че инцидентът се случва в контекста на разглеждането на конституционните промени в Северна Македония, които са част от залога им по присъединяването в ЕС.

„Нападението вероятно е било преднамерено. Нашето посолство реагира изключително адекватно. Но ако ние не решим кардинално този проблем, такива инциденти вероятно няма да отсъстват“, добави депутатът от ГЕРБ.

По думите му голяма тревога е пробудила реакцията на властите в Скопие.

„Много голяма тревога у мен буди реакцията на македонските власти, които вместо да помогнат на нашите сънародници, те по-скоро са вложили усилия в това да арестуват българските фенове, отколкото да разберат как се е стигнало до престъплението, което е провокирано именно от омраза“, обясни Георгиев. Той подчерта, че „страната ни е реагирала адекватно, предлагайки консулска защита".

"Може МВнР да привика посланика на Северна Македония за разговор или да бъде изпратена протестна нота. Лошото е, че тези инциденти много зачестиха в последните месеци“, посочи още депутатът.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети