Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ

Политика

Георг Георгиев: Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ

Георг Георгиев: Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

Георг Георгиев, ГЕРБ

„До момента няма нито едно основание да се твърди, че ГЕРБ се е отклонил от евроатлантическия си път“, подчерта депутатът от ГЕРБ

„Реалната съдебната реформа и успехите на текстове от нея се дължат на ГЕРБ“. Това заяви пред БНТ народният представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

По думите му първите, които са заговорили за нея и са предложили промени са именно от ГЕРБ.

Георгиев изтъкна, че са се допитали до всички капацитети в държавата, които са заявили, че за да се случи цялостна съдебната реформа трябва да има промяна в Конституцията.

„Само ние сме направили реални постъпления, за да може съдебната реформа да се състои по един истински начин“, подчерта Георг Георгиев.

„Направихме стъпки, за да има Комисия по конституционни въпроси и промяна на Конституцията“, коментира депутатът от ГЕРБ-СДС.

Той изтъкна, че никой от намиращите се в парламента не се опитва да проведе реален дебат.

„Не се опитваме маркетингово да продаваме на обществото красиви, но празни фрази. За съдебна реформа са необходими гласове“, каза още Георг Георгиев.

Според него някои от законопроектите са безсъдържателни и в разрез с Конституцията.

„Противоречат изобщо на разделението на властите, изключват прокуратурата или я поставят в подчинение на новосъздадени механизми, какъвто е примерът със законопроекта на г-н Рашков“, допълни Георг Георгиев.

Той коментира и темата „Северна Македония“. „Всичко, което сме направили до момента е било в посока да се интегрират Западните Балкани. „Мястото на Република Северна Македония е в ЕС и НАТО. Неслучайно по време на българското председателство поставихме интеграцията на Западните Балкани на първо място“, припомни Георгиев.

„До момента няма нито едно основание да се твърди, че ГЕРБ се е отклонил от евроатлантическия си път“, подчерта депутатът от ГЕРБ. Той даде пример с факта, че партията два пъти е вкарвала в НС решението за предоставяне на военна помощ на Украйна. „За съжаление тогава политици, които се намираха в геополитическа клопка не ни позволиха да се присъединим към другите цивилизовани държави“, отбеляза Георг Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати