Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георг Георгиев: Успех е, че се договорихме за съвместното отбелязване на празници със Скопие

Политика

Георг Георгиев: Успех е, че се договорихме за съвместното отбелязване на празници със Скопие

Георг Георгиев: Успех е, че се договорихме за съвместното отбелязване на празници със Скопие - Tribune.bg
Снимка:

Заместник-министърът откри V среща на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси с Република Северна Македония

Провежда се V среща на българо-македонската комисия по въпросите на историята. Тя бе открита от заместник-министър Георг Георгиев.

,,Много сме щастливи и се радваме, че успяхме да постигнем договорености по важни теми по отношение на съвместното отбелязване на празниците на св. св Кирил и Методий, св. Климент Охридски, св. Наум и на цар Самуил. Това е своеобразен успех по теми които по-скоро бележеха разделение, а сега вече намираме общ път, който не ни разединява‘‘, каза заместник-министърът.

Георгиев подчерта, че в рамките на  постигнатите договорености, касаещи теми като образование и култура са  постигнати добри реализирани резултати, които от своя страна биха допринесли за изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Р България и Р Северна Македония.  ,,Тук искам изрично да подчертая, че основен акцент от работата на тази Комисия е общата ни история. Тук не говорим за ,,споделена‘‘ история, защото ние споделяме историята както със съседите си, така и с държави от цял свят. Общата история е това, което ни обединява и това, което ние търсим като основа в сътрудничеството и приятелството между държавите ни‘‘, добави той.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп