Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Георгиев: Огромна част от хората се разочароваха от „Промяната“ заради тези три години на безвремие

Политика

Георги Георгиев: Огромна част от хората се разочароваха от „Промяната“ заради тези три години на безвремие

Георги Георгиев: Огромна част от хората се разочароваха от Промяната заради тези три години на безвремие - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ-СДС се борим за подкрепата на гражданите, огромната част, от които бяха разочаровани от „Промяната“ заради тези три години на безвремие, заради експериментите, които се случиха и заради това, че не можем ние по такъв начин, особено в сложната международна обстановка, да продължаваме като нация да се развиваме, да не говорим да сме конкурентоспособни. Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

Много е важно да има една нормалност и повече разум в отношенията и не говоря само за билбордове, а говорим за казана дума - хвърлен камък. Много камъни хвърлят напоследък ПП, а ние ще трябва да градим после заедно общия дом, това противопоставяне отвращава хората. Ние няма да позволим българските граждани чрез ниска избирателна активност да бъдат демотивирани и така да не се легитимира следващото управление. Хората искат от политиците да им решават проблемите, а не по цял ден да занимават хората със своите проблеми, подчерта Георгиев пред бТВ.

По темата за корупцията той каза, че проблемът не е в това дали корупцията трябва да бъде борена. Естествено, че трябва. Въпросът е дали законодателят и компетентните органи имат воля за това. Доказателство е приемането на новия антикорупционен закон по предложение на нашата парламентарна група в края миналата година. Въпросът е как политиците, партиите и държавниците реагират на поредните сигнали за корупция. Само през последните две седмици ние ви занимаваме с наглед дребни злоупотреби на фона на милионите кеш, за които се говори в записите, които колегите споделиха публично, коментира Георгиев.

Той даде за пример случая със софийските гробища, който според него е елементарен тест за антикорупционното ни законодателство. „Директор в гробищата бива назначен, след 13 дни дава два договора на фирмите на брат си, на баща си за 50 000 лв. за наем на багерче. И питам сега от няколко седмици до този момент и кметът на София, и колегите от Промяната, от Демократична България, при положение, че сме изнесли разпечатки от търговския регистър, в които се вижда, че цялата рода на този техен кадър ръководен е в тези компании. И при положение, че в София има и други багери, освен багера на брата на един от шефовете в гробищата, как ще реагират“, попита реторично Георгиев. Какво последва? Оглушително мълчание, нищо. Това не е начинът да се бори корупцията, подчерта Георгиев. Той добави, че ПП сами говорят за собствения си кеш. От записите, които са споделени господин Петков говори за милион и половина кеш, не е ли това пране на пари, каза още Георгиев.

Ние трябва заедно с ПП не само в предизборната обстановка, а и след това да имаме ясна категорична позиция - това е недопустимо, трябва да бъде разследвано, но освен прокуратурата и антикорупционната комисия в случая в конкретния случай, от който тръгнах, кметът на София какво му пречи, че да извика да събере писмени обяснения да го пита брат ли е, баща ли е баща ти, син ли е синът ти, техни ли са фирмите и т.н., уточни Георгиев.

По отношение на конституционна реформа, Георгиев каза: „Говори се, че ние сме спирачка за правосъдната и конституционна реформа. Това беше основната дъвка на колегите и всъщност на база на това те съществуват като политическа сила. Те казаха, че са най-подготвените, убедиха моите колеги и получиха в замяна 69 гласа затова каквото те поискат и мислят, че е правилно, да бъде прието“.

Имат 32 други становища още в хода на общественото обсъждане, в които се казва много хубави идеи имате но не се прави по този начин, объркали сте процедурата. Включително Висшият адвокатски съвет казва: моля да не прибързвате и сериозно да обмисляте предлаганите изменения и допълнения на Конституцията, защото каквито и становище да ви дадем ние, в крайна сметка отговорността носи законодателят, подчерта Георгиев.

Ако така ще правите съдебна реформа (бел.ред.-ПП), по-добре да оставите ние да я направим, защото знаем как да не е в противоречие с основния закон на Републиката, заяви Георги Георгиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети