Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Гьоков: 21,6% увеличение на пенсиите в голяма степен компенсира инфлацията

Политика

Георги Гьоков: 21,6% увеличение на пенсиите в голяма степен компенсира инфлацията

Георги Гьоков: 21,6% увеличение на пенсиите в голяма степен компенсира инфлацията - Tribune.bg
Снимка:

21,6% увеличение на пенсиите в голяма степен компенсира инфлацията, коментира социалният министър Георги Гьоков пред БНР. По думите му от 1 октомври ще има преизчисление, което ще сближи старите и новите пенсии.

Относно минималната работна заплата Гьоков отбеляза, че все още не е ясно колко ще бъде тя от 1 юли.

По темата с нулевата ставка за хляба и диференцирания ДДС върху някои стоки от първа необходимост социалният министър уточни, че в коалицията „също има разбиране като че ли за намалени ставки за храните“, но „когато се интервенира ДДС, ние не подкрепяме само тези, които имат нужда от подкрепа, подкрепяме и богатите“. Гьоков потвърди, че в началото на тази седмица антикризисните мерки на правителството ще бъдат оповестени, но не уточни дали това ще стане днес.

„В голяма степен мерките са изчистени и са готови за представяне. Може би трябва да минат през експертен и политически коалиционен съвет. Иначе парите са осигурени за тях“, увери министър Гьоков. Според него

разговорът на премиера с работодателите е много важен. „Всеки може да протестира, но исканията се постигат в преговори“, предупреди Гьоков и допълни, че „това правителство обича да говори с хората“.

Социалният министър отрече, че целта на разговорите е „да се потуши протестът в сряда“. За него е важно, че ще има отстъпка на бензиностанциите. Гьоков посочи, че в коалицията още се дискутира дали с този механизъм за отстъпки в цената на горивата до 50 литра не се подпомагат „всички на калпак“. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети