Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Харизанов: Да не забравяме, че Радев е силно зависим от външни влияния

Политика

Георги Харизанов: Да не забравяме, че Радев е силно зависим от външни влияния

Снимка:

Да не забравяме, че Радев е силно зависим от външни влияния. Това заяви пред Нова тв политическият анализатор от Института за дясна политика Георги Харизанов.

„Очакват ни горещи месеци. Хубаво е хората, които силно се вълнуват от политика, да свикват с горещините. Нито протестът ще приключи днес, нито днес ще свърши ремонтът на кабинета. Очакват ни изключително интересни и интензивни месеци, а може би и години. Най-вероятно още днес ще научим за сериозни рокади“, категоричен е той.

По думите му рокади със сигурност ще има и няма да е еднократен акт.

„Не смятам, че днес можем да очакваме нещо специално. Старите оставки биха могли да се потвърдят и да има някои нови, но по същество кабинетът ще остане същият“, смята политическият анализатор Слави Василев.

Според него властта е в затруднено положение заради натиска от улицата.

Георги Харизанов от своя страна заяви, че не смята, че някой в тази ситуация е в завидна позиция.

„Репликата „Вън мутрите“ от управлението възпламени и позволи на хората да излязат на улицата“, каза Слава Василев.

„Радев не е инициирал протеста. Той инициира поредна серия от агресивни изказвания. Не съм сигурен, че президентът привлича фигури, на които протестът се радва. Напротив, мисля си, че те по-скоро го компрометират. Разбира хората, които са на площада и разбирам, колко неприятно им е да стоят рамо до рамо с Еленковци, Ташковци, Минчовци, Маи, Татянки и всякакви други хора, които се опитват на гърба на гражданите да рестартират безнадеждно умрелите си политически кариери. Това е типажът, който г-н Радев привика в негова защита. Да си го ползва със здраве“, заяви Харизанов.

Според Василев е нормално, хората, които са в опозиция да чувстват някаква съпричастност към протеста. Той изрази мнение, че по-скоро е съгласен с Харизанов, че тези определени политически фигури по-скоро дразнят протестиращите.

„Продължавам да не разбирам позицията на президента, който не е припознат от въпросния протест. За щастие. Той продължава да е разглеждан като проводник на чужди интереси. Човек, който е силно зависим от външни влияния. Нека не забравяме как беше наложена кандидатурата на г-н Радев в БСП. Да не забравяме, колко пъти той се бореше за падане на санкциите срещу приближените на Путин“, заяви Георги Харизанов.  


Коментари (1)

Този напоително продължава да лъже. Президентът е най- доброто нещо, което се случва на България, той застана зад честния народ, омерзен от мафията, превзела изпълнителната власт и отчасти от законодателната. Искаме нов конституционен модел, този е сбъркан в зародиша си, и смели хора.
23.07.2020 13:13 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още