Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Харизанов: От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо

Политика

Георги Харизанов: От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо

Георги Харизанов: От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо - Tribune.bg
Снимка:

Ако се стигне до редовно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и двете формации ще загубят, смята Асен Григоров

От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо, коментира пред БТВ политическият анализатор Георги Харизанов.

"От тази среща нищо не зависи. Хубаво е, че я има. Започва да се формира една паралелна реалност кой е спечелил на тези избори. Ние сме в ситуация загубилият финала на „Уимбълдън“ да отиде при победителя и да му каже – моите фенове не те харесват", изтъкна Харизанов. Той е категоричен, че привържениците на втория няма да харесат първия. Според него пред ГЕРБ няма други варианти за коалиционни партньори, тъй като партията е приела решение да не управлява с Българската социалистическа партия.

"Ще загубят много повече, отколкото да направят с ПП-ДБ. Това не притесняваше ДБ, която направи Корнелия Нинова вицепремиер. Макар за коалиция да не може да се говори, парламентарната подкрепа е друго нещо“, уточни Харизанов.

По думите му ПП сега претендират да са "шампион", независимо от резултатите на изборите.

 "Аз виждам финал на „Уимбълдън“ и при мачбол този, който води в резултата, отказва да бие сервис, защото го е страх, че ако спечели мача, публиката ще го освирка“, посочи друга гледна точка към ставащото у нас журналистът и любител на тениса Асен Григоров. Той отбеляза, че ако се стигне до редовно правителство между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ и двете формации ще загубят, но то трябва да е поравно.

"Спешно и наложително е България да има редовно правителство с висока степен на легитимност, за да може да се приемат промени и бюджет“, подчерта Гриторов. Той смята, че в хода на преговорите за правителство и ГЕРБ и „Промяната“ стъпват внимателно.

"Срещата им ще е стъпка към разговора. Казвам, че двете партии трябва да балансират нещата, за да загубят поравно, защото има да се свърши работа - бюджет, Висш съдебен съвет с изтекли мандати, регулатори с изтекли мандати, КЕВР“, поясни Григоров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети