Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Харизанов: Предсрочните избори не са най-лошата хипотеза

Политика

Георги Харизанов: Предсрочните избори не са най-лошата хипотеза

Георги Харизанов: Предсрочните избори не са най-лошата хипотеза - Tribune.bg
Снимка:

„Предсрочните избори в никакъв случай не са най-лошата хипотеза“. Това мнение изказа пред БНР Георги Харизанов, политически анализатор, и добави:

"Извън семействата и близките на министрите - никой не харесва това управление. Управлението е слабо, безидейно и не се справя добре, но това не променя факта, че то е единственото възможно в настоящия момент. Няма промени в електоралната картина, няма нова обстановка, няма промяна в политическите настроения. Нищо в картината не се е променило и провеждането на едни нови избори е излишно. Не виждам какво биха променили към по-добро едни нови избори и това е основната мотивация тази абсурдна конструкция да продължи да съществува".

"След всичко, което се чу на Националното съвещание на ГЕРБ вчера, да са притеснени за това управление ще е изключително странно. Няма терен нито за притеснение, нито за някаква форма на обида, че днес Мария Габриел не е в България. ... Преди 9 месеца е подписано споразумение и то поставя срок, който е 6-и март. Не би трябвало да се отразява на вътрешната политика на България и на спазването на споразумения това, че ЕНП провежда на 6-и и 7-и март конгреса си (ГЕРБ присъстват там - б.р.) ".

По думите на анализатора все по-трудно е Бойко Борисов да обяснява на избирателите на ГЕРБ защо са в това управление "с хора, които се учат да управляват":

"Това е причината да се върви към финала на този абсолютно фалшив филм с некоалицията".

Прогнозата на Георги Харизанов е, че ще се стигне в следващите дни до подписване на споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ:

"Разговорът в момента залита в двете крайности, за да може накрая, когато се срещнат по средата, всяка от страните да го представи като победа пред своя лагер. Не е непременно театър това, защото съхраняването на политическия образ е част от задълженията на всеки един политик. Това е и стремеж да се отговори на очакванията на хората, които са дали гласи си за теб".

Харизанов посочи, че има натрупване на "ниско ниво политически сблъсъци, което много натоварва хората".


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети