Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Харизанов: Силовото налагане на политики ще продължи

Политика

Георги Харизанов: Силовото налагане на политики ще продължи

Георги Харизанов: Силовото налагане на политики ще продължи - Tribune.bg
Снимка:

Ще могат ли основните политически партии след всичко, което ще си кажат в следващия месец, да успеят да намерят компромис и да управляват заедно? Или ще се стигне до спирала от избори? Темата коментира политическият анализатор Георги Харизанов пред NOVA News.

"Въпросът е в името на какво ще се създава това правителство след изборите. Не обичам да правя прогнози, но всичко е възможно. Ставали сме свидетели на това как ожесточени врагове управляват заедно след изборите и са налагали едни върху други силово решенията си", заяви той.

По думите му е възможно и след вота конфликтът да продължи и "силовото налагане на политики да продължи. "И това няма да е новина. Въпросът е, ако ще се създава правителство – в името на какво? Дали в името на идеи, приоритети и цели, или в името на назначения и на трудострояване? Ако ще е само, за да се разпредели една власт на квотен принцип – по-добре да не се създава. Ако ще е, за да се формулират най-накрая национални цели – то в такъв случай няма да има значение кой персонално ще участва в него, защото важното ще са целите и политиките", подчерта Харизанов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети политики, избори
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати