Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Кадиев: Гласуването за председател на парламента е тест за избора на правителство

Политика

Георги Кадиев: Гласуването за председател на парламента е тест за избора на правителство

Снимка:

БСП няма да подкрепи бъдещо правителство на ИТН, твърди депутатът

Единственият гласувал против кандидатурата на Ива Митева за председател на парламента - Георги Кадиев от БСП, поясни, че това гласуване е било тест за избора на правителството.

„Трябва да започнем преговори, официални, завършващи със споразумение”, настоя Кадиев. Затова и не подкрепил Ива Митева - защото нямало разговори.

„Българското общество ни каза – отстранете управляващите, направете го заедно. Липсата на разговори ще доведе до провала на този парламент и отговорността е на ИТН. Липсата на говорене ще доведе до връщането на ГЕРБ на власт. Прокарването на разделителни линии – статукво и анти статукво е грешка. Няма корумпирани партии, а има корумпирани политици. Хора, които са гласували за Пеевски, сега са статукво. Аз не съм гласувал за Пеевски, а се числя към статукво“, изненадан е депутатът. По думите му ако не се беше състояла пресконференцията на Николай Василев, никой нямало да знае, че ще се приватизира ББР, а магистралите ще се концесионират. Тези приоритети не са били в нито една програма.

„Това ще е причината да не подкрепим ваше бъдещо правителство“, предупреди Кадиев колегите си в зала.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още