Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Георги Кадиев: Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша

Политика

Георги Кадиев: Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша

Георги Кадиев: Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша - Tribune.bg
Снимка:

„Очевидно парите свършват и министърът на финансите отишъл в отпуска. Не може да се държат като скарани съпруги”, добави той

„В момента е пълен хаос. В последните дни държавата държавата се счипи на няколко места – имаме виртуални танкери, нямаме правителство, няма дългосрочно решение за еленегията за бизнеса, има протести, няма закони. Всичко се натрупва и е все негативно. Следващото правителство трябва да е от гении или магьосници, които да оправят цялата каша”, каза за предаването „Лице в лице“ финансистът Георги Кадиев.

Той заяви, че се правят глупост след глупост. По думите му трябва да опитаме да оправим договора с „Газпром”.

Финансистът напомни, че Германия, Чехия, Австрия и Италия продължават да получават газ от Русия. „Ние решихме да се правим на не зная какво“, допълни Кадиев.

Той подчерта, че ако Франция и Италия не намалят солидарно консумацията си на газ, за да има за България, страната ще трябва да свие потреблението наполовина.

„Това няма как да стане. При положение, че една трета от консумацията е за „Топлофикация – София”, и една трета за "Лукойл". Ако намалим консумацията с 50%, значи София да остане без парно, а държавата без бензин”, каза още финансистът пред bTV.

„Очевидно парите свършват и министърът на финансите отишъл в отпуска. Не може да се държат като скарани съпруги”, добави той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати